dilluns, 20 d’agost del 2007

PER DINAR, A LA PLAÇA

L’activitat FES-TA EL DINAR neix com un acte reivindicatiu del jovent de la ciutat per la Festa Major del 2003. Se’ns negava l’opció a poder participar activament de la FM a la nostra manera. Reivindicàvem encabir en el programa oficial unes barraques com les que veníem disfrutant en anys anteriors altres ciutats del nostre país, i no pas unes barraques light.
L’any 2003 les colles d’amics que varem engegar aquella iniciativa, realitzem un seguit d’actes de caire reivindicatiu. Un d’ells és un dinar de colles a la plaça de l’ajuntament. Des de llavors, l’activitat de FES-TA EL DINAR ha anat creixent en nombre de participants i millorant en infraestructures, amb el suport de l’ajuntament igualadí, que ha aportat taules, cadires i un equip de so per amenitzar el migdia.

El vermut popular
El dissabte de Festa Major, a partir de la una del migdia, es celebra un vermut popular a la plaça de l’ajuntament, organitzat per la collonada. El vermut té com intenció la de passar una bona estona en família, amics i coneguts tot fent cruixir les patates ben acompanyades d’unes olives, cacauets, galetes salades, escopinyes i un bon refresc.
Sota l’ombra d’unes carpes cedides pels organismes municipals, podrem disposar d’unes completes safates amb el pica-pica per fer el vermut corresponent. Aquestes safates es posen a la venda a través d’una colla integrant de la Coll@nada. També es disposa de refrescos i vermut fresquet.

Fes-ta el dinar
Acte seguit del vermut, al voltant de les dues del migdia, i amb al cuquet no suficientment tip, les colles que ho desitgin disposaran de taules i cadires per poder parar taula al ben mig de la plaça de l’ajuntament, protegides per l’ombra d’unes carpes.
Cada colla s’encarregarà del seu propi àpat, convertint la passejada per la plaça en una delícia pels nostres sentits. A la improvisada cuina s’hi poden veure paelles d’arròs, carn a la brasa, pa amb tomàquet, amanides, fideuà... i fins i tot, hi ha colles que no escatimen ni un luxe a l’hora de parar taula.
Val a recordar que aquest dinar és obert a totes les colles, parelles i tothom de la nostra ciutat i voltants, fet que s’ha notat amb l’increment de colles d’amics que han anat apareixent any rere any. L’edat no és un impediment per a participar del dinar a la plaça. Us hi esperem a vosaltres amb la vostra colla d’amics.