dimecres, 7 de febrer del 2007

Excursió a la Talaia de Montmell

El petit massís del Montmell és situat al NW del Baix Penedès. La muntanya en si no és molt grossa, però s'aixeca altiva per damunt dels camps de conreu de vinya. El nostre recorregut li donarà quasi la volta, i de pas assolirem el seu punt més alt, la Talaia (861 m), des d'on podrem gaudir d'unes bones panoràmiques de la Mediterrània, Montserrat, Montseny o els Pirineus.
Accés: podem arribar a can Ferrer de la Cogullada des dels pobles de Vila-rodona o Rodonyà (Alt Camp). Un cop a can Ferrer anirem carretera enllà fins al km 10.7, on a la dreta neix una pista de terra. Només entrar-hi tenim lloc per deixar el vehicle.
Horari: 4:15 h
Desnivell: 500 m
Dificultat: baixa
Època ideal: tot l'any
Aigua: cal portar-ne perquè no trobarem cap font.
Cartografia: Baix Penedès.
Esc. 1:50.000. ICC.

Descripció de l'itinerari: Ens posem a caminar per la pista. Encreuament (20 min), ens desviem a l'esquerra. Nou encreuament (35 min), seguim a la dreta i poc després ens deixem un altre a l'esquerra. Guanyem altura. Coll del Montmell (55 min), seguim uns metres. A l'esquerra hi ha el senderó que ens farà pujar a l'església de Sant Miquel, que ja veiem; més avall tenim l'església Nova (en restauració). Continuem pel senderó amunt, trobem un pal indicador i pugem per la dreta fins a l'església romànica (s.X-XI) de Sant Miquel (1:15 h). Passem per darrere de l'absis, arribem a un collet, i per l'esquerra ens apropem a les restes del casstell, esmentat ja l'any 974. Retornatrs al collet, continuarem cap a la pròxima prominència (creu molt grossa). Seguim pel corriol tot carenejant. Som a la Talaia (1:50 h), de 861 m, amb grans panoràmiques per tots els vessants. Descendim en direcció NE (pal indicador) fins a un petit collet, des d'on baixem per un corriol a l'esquerra no gaire evident. Pi de les Tres Soques (2:05 h). Arribem a un camí travesser (2:15 h), anem a la dreta cap a cal Magí Vidal. Fem cap a la carretera fins a l'entrada d'una pedrera abandonada. Al davant tenim el camí que ens durà a l'ermita de Sant Marc, en restauració (2:50 h). Retornem al camí de després del mas, seguim per camí tot de dret, per l'obaga. Encreuament (3:40 h), seguim per la dreta. Nou encreuament (3:55 h); ens dirigim també a la dreta, ja per terreny conegut, fins al punt de partida (4:15 h).


Josep Insa Montava
La Selk informa que la sortida serà el diumenge a les 9 del matí a la plaça del gasogen. S'ha de portar esmorzar. Cal avisar de qui vindrà per no deixar-nos a ningú.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Respecte a:

"La Selk informa que la sortida serà el diumenge a les 9 del matí a la plaça del gasogen. S'ha de portar dinar. Cal avisar de qui vindrà per no deixar-nos a ningú."

Cal dir que hi ha un error, ja que caldrà portar esmorzar, i no dinar.

Apa ens hi veiem, diumenge !!!!

Anònim ha dit...

Respecte al plànol, per a veure'l amb una mica més de definició, podeu clicar, al següent link:

http://www.madteam.net/rutas/
aportaciones/20040112154817_1278979590.jpg

Anònim ha dit...

Marc: Jo si que vinc diumenge, a veure si us puc seguir ;)

Salut!

Unknown ha dit...

Ok, Ja t'apunto marc !!!

Ens veiem !!!

Anònim ha dit...

com més gent siguem millor!