dissabte, 29 de setembre del 2007

El lakul segueix pujant

Moltes felicitats a tots els/les assistents/es a la celebració del setè cim, va ser tot un éxit. Ara, després de l'espectacular Pedraforca, al Lakul seguim amb el vuitè cim per tal d'assolir l'objectiu "10 anys, 10 cims". El pròxim cim es troba a la bonica comarca de la Garrotxa.


CIM: Puig de Bassegoda (1.373 m)
DESNIVELL: 1020 metres.
HORARI: Ascensió: 3h - 3:30h i retorn: 2h.
APROXIMACIÓ: L'inici de la sortida s'efectua, passat el poble de Sadernes, a la última zona d'aparcament.
DESCRIPCIÓ: Ascensió al cim més emblemàtic de l'Alta Garrotxa (Girona), que encara que no és el cim més alt de la comarca, amb els seus 1373 mts. gaudeix d'una vista excel·lent i permet assolir-lo per diferents valls i realitzar itineraris circulars com el proposat en aquesta ruta. A més, el desnivell acumulat i la grimpada final, li donen un atractiu afegit. És una excursió molt recomanable per realitzar a la tardor, ja que les fulles dels castanyers, faigs i roures tenen les coloracions típiques d'aquestes dates, i els cims que es divisen des de dalt solen estar nevats amb les primeres neus de la temporada. Sortida des de Sadernes on s'ha d’agafar el camí de Sant Aniol tot vora el riu, quan portem (01:30 h.) assolirem una cruïlla en la qual el camí indicat com a GR es separa del que ens portaria a Sant Aniol. En aquest punt un indicador marca Bassegoda 02:00 h. Agafem el marcat com a GR, a poc tros travessem la riera per últim cop, i comença la pujada forta. Després d'un munt de reblincoles assolim un replà (02:10 h.) , anomenat “El Serrat del Saiol”. Travessant un parell de tarteres , una de les quals es bastant impressionant, s'arriba al “Coll Roig” (02:25 h.), on després d'un tram més “suau” arribem a les ruïnes del Mas de Principi (02:40 h.). A partir d’aquí baixarem fins travessar la riera i ens tornarem a enfilar fins al Corral de Principi. El camí a seguir és per darrera de la casa, la pujada és bastant pronunciada, aquesta ens porta a la pista del Bassegoda. Passats uns deu minuts més o menys assolirem el Coll de Principi (1127 m.), un xic més endavant trobarem una pista a mà dreta, indicat pujada al Bassegoda, que ens durà al Pla de Bateria (03:30 h.). Des d'aquest lloc tan sols resta un esforç final que ens ha de dur ha trobar la zona de grimpada per fer el cim. La grimpada final està molt ben assenyalada i dotada de cadenes per agafar-se, (03:45 h.) , des de dalt del Bassegoda es té una magnífica vista del Pirineus i totes les muntanyes que pertanyen a l’alta Garrotxa, i si el dia és clar i bo de temperatura, convida a quedar-s'hi una bona estona.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

si és algú q no és del lakul, pot venir?

Anònim ha dit...

evidentment que si! Has de portar una maleta petitona, on hi capiga, ... una miqueta d'aigua, grans dossis d'humor, un polsim de bon rotllo i una cullera per remenar!

Anònim ha dit...

Hola anònim, estem fent llista de la gent que té previst venir al cim del Bassegoda, vindràs????
Ja ens diràs alguna cosa. lakuligualada @ gmail.com

Anònim ha dit...

a la pröxima sortideta....en Miquel i la Seila s-hi apunten!!! je je ......

una abraçada!

seila Rovellonenca