dilluns, 10 de desembre del 2007

Vegueria Penedès

La proposta de planificació territoral Vegueria Penedès vol modificar les divisions proposades per la Generalitat de Catalunya, fent que l'Alt i Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia vagin juntes. A l'Anoia és generalitzada la sensació de manca d'informació. Sabem, pels mitjans de comunicació, que la meitat sur de la comarca ja ha donat suport a la proposta de Vegueria Penedès, mentres que gran part de la comarca nord encara no ho ha fet.

Cal recordar que al 1304 ja existien 18 vegueries depenents de la corona de Catalunya-Aragó. +info.

Llavors, que creieu que ens ha d'aportar adherir-nos al projecte de la nova Vegueria Penedès? No seria el mateix anar a la demarcació central o de Barcelona? Que n'opineu?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que serà millor l'opció Penedès, doncs tindrem més capacitat per decidir, pq serem menys habitants (en total) i l'Anoia tindrà més representació pq representarem bona part de la vegueria.
Per altra banda, suposo que anar a Barcelona vol dir tenir més calers adjudicats, però amb quin destí? Amb el destí que els barcelonins vulguin, doncs no tindrem tan poder per decidir (coses que ells no vulguin, com presons, abocadors, blablabla).
Suposo!

JG ha dit...

Bones.
Sóc el Josep Guillén.
He vist el teu comentari, i volia aportar la meva reflexió, en base a arguments economicistes, socials i urbanístics de la qüestió.
Jo crec quer estant a l'Àrea Metropolitana, tal i com diu el Ricard, ens governaran des d'allà. El finançament que estan revent les nostres comarques no és ni la meitat del que ens pertocaria per la població que som (sumant el creixement demogràfic i urbanístic constant al que estem sotmesos). Aquesta manca de finançament l'ha reconegut un alt càrrec polític que actualment està al Govern.
Vull dir que si tenim Vegueria, tindrem més pressupost per gestionar (ara bé, una altra cosa és que el poguem gestionar nosaltres com vulguem, i això dependrà de com sigui la Llei d'Organització Territorial, en si les Vegueries seran un òrgan descentralitzat o bé un òrgan desconcentrat i depenent de la Generalitat).
El que està clar és que si tenim Vegueria tindrem els nostres propis serveis socials a la nostra demarcació: educació, sanitat, benestar social, mossos d'esquadra, planificació territorial i urbanisme...
Bé, no em vull allargar més, q sinó em faré pesat. Ja veieu que el tema dóna per molt.
Salut!

JG ha dit...

Per cert, us convido a participar a la recent creada Penedesfera, que és la comunitat de blocaires del Penedès (Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf), deixant un comentari al següent enllaç
http://www.danielgarciaperis.cat/?tag=Penedesfera