dimecres, 4 de juliol del 2007

La SELK apunta al cim més alt

ASTAZU Or. I Occ. (3.071m i 3.012m)
13-14-15 de juliol de 2007
Vall de Pineta

S’havia proposat ascendir un tres mil, per celebrar els 10 anys del Lakul. S’ha escollit aquest pic, ja que té unes excel·lents vistes panoràmiques sobre els Pirineus centrals, i sobre el monument natural de la glacera del Mont Perdut, i per conèixer la poc coneguda, per nosaltres, vall de Pineta, situada al Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut.

El Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut és un parc natural ubicat al cor dels Pirineus d’Osca , i constitueix una unitat geogràfica de primer ordre. És el més gran massís muntanyós calcari d’europa occidental, destacant sobre tot els cims de las Tres Sorores (Añisclo, Mont Perdut, i Cilindre). S’estén una cadena muntanyosa composta per 18 cims principals que superen els mítics 3.000 m.

Els Astazus, es troben situats a la cara nord de la glacera del Mont Perdut, fent frontera entre França i la comunitat d’Aragó, i situats sobre el Balcó de Pineta, i el llac de Marboré, que donen l’accés des de la vall de Pineta.

L’accés es realitzarà amb vehicle des de Bielsa, agafant una carretera fins el Parador de Mont Perdut. Després de recórrer uns 14 Km. per la Vall de Pineta es deixa la carretera i girant a la esquerra s’arriba un aparcament i zona d’esbarjo situada a costat del riu, amb zona d’acampada. Aquí comença l’ascensió:

Itinerari:
Zona d’acampada de Pineta, Balcó de Pineta, llac de Marboré, coll dels Astazus, Petit Astazu (Occidental), coll de Swan, Gran Astazu (Oriental). La tornada s’efectua, retornant al coll de Swan, i baixant cap a llac de Marboré, i desfent el camí seguit.


Desnivell:
Al Petit Astazu: 1.715m, si es fa després el Gran Astazu: 1.840m

Durada:
A l’Astazu Occidental: 4h:30min, Al Gran Astazu: 5h – Tornada total 4 hores.

Dades sortida:
La sortida es realitzarà al cap de setmana de mig juliol, sortida divendres 13, i tornada diumenge 15, d’hora per anar a fer castells.
Hi haurà una o dues hores de sortida; en principi una després de dinar, per anar a preparar el terreny, i una segona a la tarda vespre pels que treballen.
El dissabte, ven d’hora al matí, ens llevarem, per fer l’ascensió. Es pujarà, i es baixarà, tot al mateix dia, per fer descans a la tarda vespre i dormir a la zona d’acampada, o a un càmping. L’endemà al matí, ens llevarem, i farem la tornada en cotxe, fins a Igualada, per arribar cap a les 10 del matí, i empalmar a fer castells, a Barcelona.

Fotografies: http://www.cannic.uab.es/activitats/Any2004/Astazus04/Astazus04.htm
SELK (secció excursionista del Lakul)

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Costa i Toni,
penseu en portar els mapes !!!

Anònim ha dit...

oido cocina!!!!
i tu la bandera!

Anònim ha dit...

Jo la bandera, com sempre, la guardaré, ben guardada a la motxilla.
Espero que aquest cop no me la deixi, per això la motxilla.
I sinó, el Garcia ens la pujarà, l'endemà.

Anònim ha dit...

han fet el cim avui dia 14/07/07 a les 12:50! jo no els pujo, però dono suport des de baix!!!