dijous, 9 d’octubre del 2008

9 d’Octubre. Dia de la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana celebra la seua festa el dia 9 d'octubre, en commemoració de l'entrada del Rei Jaume I en la ciutat de València que va tindre lloc l'any 1238. En esta celebració es commemora també el naixement del poble valencià, ja que el rei aragonés va concedir unes lleis pròpies anomenades furs que regirien políticament el territori valencià fins a l'any 1707.

El dia 9 se celebren els actes oficials que tenen el seu origen en un privilegi del Rei Pere el Cerimoniós de 1365. La bandera valenciana, la Reial senyera, descendix des del balcó principal de l'Ajuntament de València, per a no inclinar-se davant de ningú i, a continuació, s'inicia la processó cívica que recorre els carrers de la ciutat fins a la Catedral.

Allí, s'interpreta l'acte religiós del Te Deum i continua després la processó fins al Palau de la Generalitat, seu del Govern Valencià, en què s'interpreta l'Himne de la Comunitat Valenciana. La comitiva partix després a la plaça d'Alfonso el Magnànim, on enfront de l'estàtua eqüestre de Jaume I es realitza una ofrena floral. Acabada esta, la comitiva es dirigix de nou cap a l'Ajuntament donant per finalitzat l'acte amb la disparada d'una mascletà.

En resumides...tot i que plou i sembla ser que el dia seguirà igual...tinc pont!!!
Fins Dilluuunnnssss!!!