dimecres, 18 d’abril del 2007

Tercer cim Anboto 1.331 m. (País Basc)

Aquest any com ja sabeu s'està fent una serie de sortides per commemorar els 10 anys del Lakul. Ja s'han fet dos cims i a finals del mes d'abril intentarem fer el tercer. Aquest cim el farem al País Basc, aprofitant que estarem durant quatre dies per allà.

Aquí podeu trobar un breu explicació de la sortida que farem.





Des de Urkiola

La via normal consisteix sortir de Urkiola (713 m), vorejar Urkiolagirre o Urkiolamendi (1.009 m) per arribar a les campas de Asuntze (870 m). La font d'aigües ferrosses que manen en aquest lloc rep l'onomatopeic nom de Pol-pol, que es el soroll que fan les aigüeas al brollar. La pista que ens ha portat a Asuntze travessa aquest paratge sota la mola rocossa d'Anboto (1.331 m) per situarnos sota la mateixa, en el coll de Pagozelai (970 m). En aquest punt arrenca la veritable pujada de la muntanya. Un sender que en camina sobre les pedregosses pendents (Arrueta) fins el coll d'Agindi o Anboto sakona urkulu (1.227 m), una bretxa just a l'Oeste del cim. Ja en la aresta, un simple recorregut al costat seu ens condueix a la soperb cim (1.331 m).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

jo com que no tinc ganes que m'arrossegueu i de treure dos pams i mig la llengua, faré la descoberta d'urkiola, berriz o d'on faci falta. Sense ànims d'ofendre a ningú eh! es q el ventolín no dona per tant

mrpage ha dit...

Dediqueu-nos l'ascens als que treballem el dilluns.