dimarts, 8 de maig del 2007

LA MOLA PEL COLL D’ESTENALLES (1.107m)

(Mola 1.107m i Montcau 1.056m)
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac


La Mola és el punt culminant del massís de Sant Llorenç de Munt i del Vallès Occidental amb els seus 1.104 m d'altitud. Al seu cim es troba el Monestir romànic de Sant Llorenç de Munt.
Està situat dins la Serralada Prelitoral entre la riera de les Arenes i el riu Ripoll, dintre del terme municipal de Matadepera, separa les conques del Llobregat i el Besòs. Altres poblacions properes són Terrassa, Castellar del Vallès, Mura, Sabadell i Sant Llorenç Savall.
Format per conglomerats presenta un relleu característic format per una successió de cingles combinats amb franges de relleu més suau que corresponen a una alternança de capes de sediments amb diferent resistència a l'erosió. Les capes dures s'erosionen més lentament i en el seu retrocés poden deixar testimonis en forma de monòlits com el Cavall Bernat o la Castellassa de Can Torres, visibles des de bona part de la plana vallesana, i el conegut com a Cova del Drac on la llegenda medieval situa el cau d'un d'aquests animals mitològics. Com a tot el massís, les coves i avencs són habituals (cova del Manel cova del Frare, avenc de can Pobla).

Cim nº4 de 10 ANYS 10 CIMS
Dia 13 de maig de 2007
Hora de sortida 8 hores del matí (Es queda a les 7:55h, per marxar a les 8h)
Lloc de sortida: Plaça del Lakul (o també dita plaça del Gasogen de Can Pasqual)
Hora de tornada: aproximadament les 15 hores.


Recorregut:
Aparcament del Coll d’Estenalles, 873m – Montcau 1.056m – Coll d’Eres 942m – Roure de Palau – Coll de les Pinasses 1.029m – Els Òbits – Pi Tort – Morral del Drac 968 m –Mola 1.107m.
(La tornada s’efectuarà pel mateix camí, sense passar pels Òbits, ni pel Montcau).
Quilometratge: Anada 6,5 km, tornada 5,5 km. Total 4 hores.

Per més informació de la sortida clicar aquí.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

en principi ja podeu comptar amb mi.

Anònim ha dit...

Qui més s'apunta ?????

Jo també hi seré !!!!

Anònim ha dit...

Jo també vindré! si tot va bé!