dilluns, 7 de juliol del 2008

Adéu Telecinco!

La campanya de boicot dels internautes catalans a favor de dessintonitzar Telecinco consisteix en l'enviament massiu de correus electrònics amb la consigna recurrent "Passa-ho". Els promotors del boicot denuncien que la cadena "comparteix les exigències del Manifiesto que demana que el Congrés dels Diputats elabori una normativa per fixar que el castellà sigui la llengua oficial i preeminent a tot el territori estatal". DESSINTONITZA TELECINCO

A més a més, cal recordar que Telecinco va posar "a disposició del col·lectiu que porta aquesta iniciativa el seu canal de televisió per donar suport a aquest projecte". Una mesura inèdita des que es va acabar la dictadura franquista.
El mail de boicot acaba dient que "Si ells s'adhereixen al manifest, nosaltres ens adherirem a un boicot. Telecinco mai més! Passa-ho".
Actualment, Telecinco és líder d'audiència a Catalunya. Els promotors del boicot recorden que “en el seu moment vam aconseguir fer-nos respectar davant la maca Pasqual. Ara és hora d'impedir que aquells que no entenen el que significa el respecte a una llengua”. D'altra banda, TeleMadrid, la televisió pública de la Comunitat de Madrid també s'ha adherit al Manifiesto por una llengua común.

dimecres, 2 de juliol del 2008

Un beure per l'Anolia

Com ja ve sent normal, i ara que arriba la calor, les nits d'estiu es van omplint de música, espectacles, gent amb ganes de gresca, ... Igualada, com a bona capital de comarca que és, per aquestes dates organitza l'esperat Anolia (vindria a ser la gran setmana de la joventut d'IGD).


Aquest any, també, hem anat a treure el nas, i no pas pel gust musical que s'hi respira, sino per passar una estoneta agradable amb els amics i fer dentetes amb qui ja fa vacances, amb els cossos morenets que ja es veuen... És que la música queda en segon pla si passes una bona estoneta.

Com és normal, al arribar ens dirigim a una de les dues barres de l'espai ubicats com a tal. A cada barra 5 persones estan disposades per atendre la nostra demanda, i inevitablement, la vista ens va cap els preus. Una birra 2,5€!!!! No siguem alarmistes, segur que hi ha el got inclòs. Paguem i esperem el nostre bonic got i el tiquet, però .... on és el got? I és que resulta que no hi ha got reciclable. La birra val 2,5€ sense got! Un combinat 5€ o 6€ depenent del licor a barrejar.

Analitzem el perque els preus els trobem cars, que segur que n'hi han:

  1. Els GRUPS que hi ha en cartell són de primera fila (pq no hi ha ningú i pots seure davant de tot)

  2. Els 10 CAMBRERS que hi ha a la barra cobren un paston del quinze.

  3. La CAMPANYA PUBLICITARIA que hi ha a tots els mitjans de comunicació i l'infinitat de programes repartits, s'han de costejar. No arribem per actualitzar el web amb la nova imatge d'Anolia.

  4. S'han de pagar els escombriaires que després recullen els GOTS NO RECICLABLES.

  5. Estem tirant endavant una campanya, que ja dura fa anys, en la que incitem al jovent a NO ALCOHOLITZAR-SE.

  6. EL SO I LLUM s'ha de pagar molt bé, pels acords del passat.

  7. ...

Suposem que amb el suport de tots podriem arribar a extreure moltíssimes més conclusions, però ara toca mira que fan aquesta nit. http://www.igualadaimagina.cat/anolia.html