dimecres, 28 de novembre del 2007

Després de la FAUST

La primera FAUST'07 ja ha passat a la història d'Igualada. Uns valoren la animació dels participants, altres l'alta participació i la seva diversió, altres rabien del fred, però tots coincidim en que el primer pas ja està donat.

Un pregó amb toc irònic i prou mogut, la botifarrada per agafar forces per una fura del Faust que ens va fer divertir d'alló més, una cercavila d'alló més lluida i particitiva, una macarronada gustosa i per sucar, i una animació musical en viu van ser els encarregats de posar tots els ets i uts a la primera FAUST igualadina!!
Si voleu viure més moments com els de la FAUST d'enguany només us queda un any!, però pels qui no vareu poder assistir a tots els actes, aquesta pàgina us ofereix una presentació de fotografies de moments de la festa. Que la disfruteu.

dimarts, 20 de novembre del 2007

FAUST'07 - L'altra festa

Igualada te vida! Sembla que el fred havia glaçat tot el que es pugui moure, però no! Des de la collonada estem tirant endavant per primer cop la FAUST, la festa que es fa gran! Si us sembla bé, us explico una miqueta:


  • QUÈ ÉS LA COLL@NADA? Som una entitat igualadina formada per sis colles d'amics (la quadrilla, el getho, ca la iaia, les mosses, els can cri i el lakul), que ens vam unir per fer un front comú cap als nostres objectius davant el consistori igualadí.

  • QUINS OBJECTIUS TE? Volem donar un cop d'efecte amb l'àmbit de les festes populars igualadines, i orientar-les cap alló que nosaltres creiem. Festes populars.

  • COM ES MATERIALITZEN? Des de fa alguns anys, la coll@nada estem treballant estiu rera estiu amb l'actiu més important que tenim (la gent de les colles d'amics) per muntar actes festius que creiem que fan falta a les nostres festes. De sempre, l'anar a negociar amb l'ajuntament ens hem trobavem amb la mateixa resposta, no hi ha pressupost, el pressupost està tancat, ..., sense tenir-nos en conte per l'edició següent. Per aquest motiu els nostres actes són un clar exemple que amb imaginació i ganes de passar-ho bé el pressupost pot passar a un segon pla, encara que sempre sigui molt important. Enguany també engeguem una vella reivindicació, la FAUST'07.

  • QUÈ ÉS LA FAUST'07? La FAUST'07 vol ser l'inici, el precedent, el nom d'una segona festa gran igualadina.
  • AMB QUE COL·LABORA L'AJUNTAMENT? Ens cedeixen l'ús de l'espai públic, ens proporcionen els dos entarimants que necessitem i ens finacien un equip de so dels tres que ens fan falta.
  • COM S'ACONSEGUEIX LA RESTA DE FINANÇAMENT? Procurem autofinanciar tots els actes possible, per això hi ha algun acte que no té el preu popular que des de la coll@nada desitjaríem.
  • QUINS ACTES TE LA PRIMERA FAUST? Té pocs actes, els que des de l'organització podem assumir. Us adjunto el cartell de la FAUST'07 on els podreu llegir.
  • NO FARÀ FRED? Sí, aquests dies en fa força, però amb les ganes que hi ha i l'ajuda de la FAUSTINA ...
  • FAUSTINA? Sí, la que serà la beguda igualadina!
  • COM S'HI POT COL·LABORAR? Evidentment la millor manera de col·laborar amb una festa popular és ser-hi, però si no s'hi pot ser per mil i una raó us estariem molt agraïts que ens ajudéssiu amb la difusió d'aquesta festa.
  • MÉS INFORMACIÓ? Segurament els mitjans de comunicació comarcals en parlaran i en parlen, doncs la noticia sobte, però per més informació consulteu la modesta web de la coll@nada [ http://www.lacollanada.org/ ], el portal bonrotllo.cat [ http://www.bonrotllo.cat/ ], o els web's de les colles de ca la iaia , getho i lakul, entre d'altres.

Aquí la petiteta explicació, ara només anirmar-vos a fer-la gran. Participa! i de ben segur que junts ho aconseguirem. Endavant les FESTES POPULARS!
Seguirem informant, estigues atent/a!

dilluns, 19 de novembre del 2007

Festa amb sabor lakuler

El final de temporada del Moixiganguers es salda amb una maravellosa festa de cloenda al local d'assaig. Van ser molts els igualadins que van passar per la festa, per tal de compartir les divertides i esbojarrades nits underground dels moixis.

La festa va començar a rutllar amb l'arribada de la comitiva moixiganguers, un cop finalitzat el sopar de la temporada a l'hotel Amèrica. Llums, música i projeccions van fer del local un lloc amb ambient acollidor per passar-hi la nit. La nit va trancorrer amb balls apacionants, pegadoces, sugus, petons amb número i frankfurts made in Magí lakul.

Enhorabona Moixiganguers, enhorabona lakulers!

dijous, 15 de novembre del 2007

Enrolla't amb els Moixiganguers

Com cada any des de fa anys arriba l'última festa, el final d'una magnífica temporada de la colla castellera d'Igualada, els Moixiganguers.


Ja fa anys que el lakul s'encarrega de l'organització de la festa underground de final de temporada, aquelles que no queden gaire bé amb una entitat municipal, però que hom hi participa. Segurament van començar fent anar un gran nombre de moixiganguer/es a l'antic i emblemàtic local del lakul. Quins records! Els joves de la colla no saben a que ens referim, però els no tant joves ... Els últims anys s'ha traslladat al gran i espaiós local de Moixiganguers, on s'han viscut i s'han de viure grans moments.

Aquest dissabte 17, o millor dit matinada de diumenge 18 tindrà lloc una altra festa underground dels moixiganguers. Altre cop serà organitzada per la colla del lakul. Com sempre, provarem d'innovar, de donar un petit toc que la faci inoblidable, però sens dubte, la part més important sou vosaltres i les vostres ganes. Deixeu les vergonyes pel dinar familiar i passeu per gaudir!

dimecres, 14 de novembre del 2007

Mal de Cap abanderat


El grup de gralles i tabals Mal de Cap acaba el seu cinquè aniversari amb honor. Aquest diumenge 18 Igualada celebrarà la festa de Santa Cecília, patrona dels músics i de la música. El grup Mal de Cap, juntament amb la Rondalla Novaunión, seràn els abanderats tot celebrant el cinquè i desè aniversari respectivament.




Ambdòs grups presidiran els actes previstos per la festivitat:
  • A LES 12h: CERCAVILA pel centre d'Igualada acompanyats per la Banda de Música d'Igualada. S'iniciarà a l'Ateneu igualadí i finalitzarà a la basílica de Santa Maria.

  • A LES 12:30h: CONCERT del grup Mal de Cap a l'exterior de la basílica i de la Rondalla Novaunión seguidament a l'interior.

  • A LES 13h: MISSA en honor de Santa Cecília. A continuació cantada de l'himne de Santa Cecília a la plça de l'ajuntament, amb totes les corals de la ciutat.



divendres, 2 de novembre del 2007

Caminant entre fulles

Ja queda poc. El 9è cim dels 10 previstos per aquest any dins l'activitat 10 anys 10 cims ens fa veure que ja s'acaba l'any. Avui s'ha marxat tard, i en conceqüència s'ha anat tard tot el dia.


Agudes + Turó de l'home

El dia ha començat a la plaça del gasogen Pasqual, on a les 8 del matí ens haviem de reunir per empendre camí cap al Montseny. Com sempre ens reunim tard. Sortim cinc cotxes carregats de ganes de flotar pels boscos plens de fulles que hem vist a les fotos i de passar una agradable jornada entre amics. El dia altre cop no ha defraudat.




A tres quarts de deu iniciavem l'ascenció, no abans dubtant de quin era el corriol a seguir, però ha estat qüestió de moments, per escalfar motors. Un cop iniciada, la pujada ens sorpren i ens deixa clar que no serà un passeig, sino una excurció per suar un miqueta. El bonic paisatge i les agradables i distesses conveses ens han fet arribar a l'emocionant grimpada, on avui l'Ashky no l'ha hagut de patir. Una grimpada xula i freda, doncs es trobava a la obaga de la muntanya.

A l'arribar a les Agudes ja podem veure el Turó de l'home, característic per centre meotorològic i la gran antena d'ús militar. A les Agudes esmorzem i ens fem la foto de rigor, la que sortirà a l'album. Ara ens resta recorrer uns caminets i arribar amb un moment al Turó de l'home.

De baixada gaudim de nou del magnífic paisatge, mentres que la gana ja passa factura. Als cotxes decidim parar-nos a dinar al proper restaurant que trobem i ens serveixim.

A l'arribar a Igualada, el Marc segueix l'excurció fins el l'edifici del 092 per tal de recuperar el seu Reault Clio, que al matí va estacionar en zona prohibida!

Ja està, un dia, un cim, una experiència, un recòrd, una foto, ....




















+fotos : aquí, aquí, aquí, aquí i aquí