dimarts, 26 de juny del 2007

Sortida a les coves de l'Espluga de Francolí

Aquest cap de setmana anirem de sortida a les coves de la Font Major de l'Espluga de Francolí, aprofitant que l'Esther hi fa de guia des de fa uns anys, i que al final ens ha convençut per anar-hi a fer la visita d'aventura per la cova.
Remuntarem el riu subterrani que quan surt a l'exterior per la Font Major rep el nom de Francolí, també hi veurem la diaclàsi del riu (que és on es va desviar el riu dintre de la cova), alguna sala i potser una petita presa que hi ha dintre que recull l'aigua que posteriorment el poble extreu per consumir.

DADES D'INTERÉS

Recorregut: 900m.
Durada: de 3 a 4 hores (1,5 a 2 hores dins la cova).
Profunditat màxima: 1,5m.
Temperatura de l’aigua: 12 ºC.

Per aquesta sortida haurem de portar un banyador, ja que ens faran posar un vestit de neoprè. Cal dur també un calçat gros i vell, una tovallola, sabó per dutxar-nos.
Després anirem a dinar a un restaurant de per allà a la vora i finalment el Roger Carulla ens farà un tour per Can Carulla-Copons a la "bonica" vila de Pira (la durada de la visita dependrà de la quantitat d'alcohol que hagi ingerit el guia en el transcurs del dinar).


Horari:

8h - Concentració i sortida del Gasogen
9:30h - Arribada a Pira, c/Miralcamp, 16 - CAN CARULLA-COPONS.
10h - Arribada a les Coves de l'Espluga.
14:30 - 15h - Arribada i dinar al Restaurant Ca la Margarida de l'Albi.
18h - Visita oficial a can carulla.
19 - 20h - Tomb per Montblanc i sopar on es decideixi (o bé un mos a qualsevol lloc; o bé a casa del carulla-copons, en plan pa amb tomàquet i embotit) I rematada final de festa (la festa final encara està per decidir, tant potser a Calaf com a Reus).

dimecres, 20 de juny del 2007

Revetlla de Sant Joan

Aquest dissabte com molts ja sabeu és la revetlla de Sant Joan. Com cada any s'organitzen diferents actes pel centre de la ciutat d'Igualada.

Els actes comencen a les 8 del vespre amb l'arribada de la flama del Canigó a la plaça de l'ajuntament a on els moixiganguers d'Igualada alçaran un pilar en el moment de l'encesa del pavater. A continuació es repartiran pels diferents pobles els focs del canigó.

Cap a quarts de 9 del vespre es començarà a servir el sopar a la mateixa plaça, el menú consta:

  • Sobrassada amb mel
  • Coca de recapta
  • Botifarra amb pa amb tomàquet
  • Botifarra negre de ceba amb pa amb tomàquet
A les 10 del vespre es donarà inici al correfoc pels carrers d'Igualada amb final espectacle a la plaça de Cal Font.
I per acabar la revetlla concert al patí de l'ateneu amb:
  • Ensaladilla so insistent
  • Pirat's sound sistema
  • +gresca catalana
El concert enguany és gratuït.

dimecres, 13 de juny del 2007

Aquest diumenge 100 3d7 del moixiganguers

Aquest diumenge, els Moixiganguers poden aconseguir una fita important en la seva història: el 3 de 7 número 100 de la seva història, comptant els castells en els quals l’enxaneta ha fet l’aleta (castells descarregats i també els només carregats). Aquest castell ha estat l’emblema de la colla al llarg de les dotze temporades i mitja en les que realitza castells de forma continuada; doncs prop de la meitat dels castells de 7 pisos que ha realitzat fins ara (gairebé uns dos-cents) han estat realitzant l’estructura del tres. El primer castell de 7 de la colla va ser el 3 de 7 de la Festa Major d’Igualada de l’any 1996; el primer que va realitzar actuant en solitari va ser a Montmaneu l’any 1998, mentre que l’últim 3 de 7 que va descarregar va ser la setmana passada a Igualada, en la millor actuació de la colla aquesta temporada. La consistència d’aquest castell per a la colla queda palesa en el número de “tres” descarregats i carregats: dels noranta-nou totals, 94 descarregats i només 5 de carregats.
La colla actuarà a Montserrat en motiu de la trobada anual que fa l'ONCE. El nombre de camises a plaça dependrà que els Moixiganguers aconsegueixin aquesta fita, i poder encarar una temporada (que si continua així serà de les millors) amb nous reptes per endavant i d'aquesta manera aconseguir fer un pas endavant.
Des d'aquí m'agradaria animar a tots aquells que heu fet part d'aquest 99 3d7 que vingueu a Montserrat a fer el centenari.
Com diu un dels lemes castellers: Pit i amunt!

dilluns, 11 de juny del 2007

Ja en portem cinc!!!!

El passat diumenge dia 10 de juny vàrem conquerir el cinquè cim d'enguany, el Canigó. La sortida començà dissabte a les 8 del matí, marxant uns quant lakulers direcció Thuès entre Valls (La France) i arribant a Les Gorges de la Carança.
L'excursió és molt i molt xula, la recomanem a tothom.
Primer una pujadeta i després de cop i volta, t'endinses a la vall, passant per una cornissa perfectament adaptada, escales i passarel·les que voregen les parets i a sota els peus, el riu.
Després de dinar, la pluja, molta pluja. Un espectacle genial de llamps i trons i una tornada als cotxes talment com polls xops... i de cop i volta... On és el Magi? Clar! "Costa corrent ixò no puria" i el mes fort de tot!! "Useu quivocat camí vatrus" Toma xaval!! Realment és l'ànima eh!
Desprès instal·lació al càmping de Casteil. Aneu-hi sense pensar-vos-ho.
El Garcia i el Toni s'incorporen amb la motxilla oblidada del Jordi.
Unes bones dutxes d'aigua calenta i encarregar taula per sopar i veure el Barça. La resta de la tarda va servir per visitar el bonic poble emmurallat de Vilafranca de Conflent, molt turistic.
Cap a quarts de nou ja erem al bar del càmping a punt de sopar i veure el Barça gràcies a Messier Richard (que no és el licor Ricard eh Albert!!), que ens van deixar el seu portatil, i gràcies també, als supergenisdelainformàticalakulers, el partit es va fer visible a través d'internet per la cadena Azerbayan amb el so de RAC1.
Mentre el Barça feia de les seves, ens van oferir un agradable i sorprenent sopar que va constar de sortit d'amanides, pasta amb espinacs i una cuixa d'ànec amb ceba confitada i cafès, bé... si és que aquell líquid marró aigualit en podia rebre l'atribut.
La veritat, però, és que va ser molt bo i tothom va quedar molt tip.
L'endemà a quarts de set del matí el despartadors van tocar diana, una mica d'esmorzar, carregar el menjar i les cantimplores i cap els cotxes per pista en direcció el refugi de Marialles. Allà va començar l'ascensió al Canigó. Al començament amb un pas suau i en fila india vàrem començar a caminar, mentre el Magí ens anava animant amb les seves filosofades i xerrameca que només té quan anem d'excursió, no quan va amb el Costa i només se sent el GPS. El temps va passar ràpid, i sense adornar-nos-en ja erem al refugi d'Aragó, desprès d'haver creuat algun riu sense que ningú hi caigués. Un petit descanset i alguna cosa per picar (miguelañez i fastucs) i a continuar endavant.
La pujada cada vegada s'anava fent més pronunciada el grup es va trencar. Com sempre al davant quatre escapats i uns quants minuts més endarrere la resta, a un pas suau però sense parar (visca el pas del Toni!!) . Sort que els de davant ens van esperar abans d'encarar la xemenia, per que hi havia un grup molt nombros baixant i això dificultava el pas per tothom.
Tots junts i sense pressa vam assolir el cim pujant per la fantàstica xemenia, per sort el temps ens va respectar i des d'alt vam poder contemplar unes boniques vistes. Enhorabona a tots els estrenats! Superhipermegacatxo felicitats a l'Esther per ser el seu 1r. cim!!! Requetefelicitats Costa i Mercè per la 3ª vegada que el coroneu!! Fetes les fotos de rigor i havent recuperat forces vam desfer el camí de pujada. Aquest cop cadascú al seu ritme. El temps començava a amenaçar pluja així que es va decidir dinar al refugi de Marialles.
A les quatre de la tarda tornavem a ser als cotxes fent un picnic amb pa de motlle i patés, patates, fuets, embotits variat, olives... Amb les panxes plenes, tothom als cotxes en direcció cap al càmping a on vam poder fer el primer bany a la piscina i desprès una bona dutxa. Recollir, passar comptes i cap a casa, fent una petita parada a Puigcerdà per descans dels conductors. Parats per les obres de Berga ..."Mira, mira aquella que bona que està!!" Punt de mite de la jornada: Jordi? On és la motxilla blava? Jordi! La motxillaaaaaaaaa! Petromiralles digui?

dimecres, 6 de juny del 2007

Mal de Cap s'exposa!

Aquest dimecres es dona de forma oficial el tret de sortida a l'exposició "5 anys fent Mal de Cap", on s'hi trobaren textos i fotografies referents als 5 anys del grup Mal de Cap.

S'exposarà entre els dies 5 i 10 de juny a la Sala municipal d'exposicions d'Igualada, i del 18 al 24 de juny al vestíbul de l'Espai Cívic Centre. L'inauguració de l'exposició, que tindrà lloc a la Sala, s'iniciarà a partir les vuit del vespre, amb la presència del regidor en funcions Carles Tarrida i d'un petit repertori del grup.


Recordar que el grup, en el marc del 5é aniversari, també organitza el 1r CONCURS DE GRALLES & TABALS i PERCUSSIÓ DE CARRER.

El proper cim serà... el Canigó

El cap de setmana del 9 i 10 de juny és farà la cinquena sortida per anar a conquerir el cim del Canigó i així arribar a la meitat dels "10 anys 10 cims" que enguany ha organitzat la SELK per la commemoració dels 10 anys del Lakul.

Ara aquí podeu trobar una mica d'informació respecta a la sortida:

CIM
Canigó
ALÇADA
2784 metres
ZONA
Parc Natural del Canigó
DATA
9-10 de juny de 2007
GENT
Magi Tort
Jordi Carulla
Joanjo Garcia
Roger Carulla
Albert Duran
Marc Marcet
Toni Guix
Roger Garcia
Esther Copons
Joan Llopart
Roger Vives
Cristina Estrada
Jordi Costa

Dissabte 9 de juny de 2007. Es sortirà del la plaça del gasogen d'Igualada, amb cotxes particulars, direcció a Puigcerdà, passant pel túnel del Cadí. Passat Puigcerdà arribarem a la Catalunya Nord, on ens dirigirem a Thues-entre-valls, on esmorzarem (tb es pot fer a mig camí). En aquest poble es buscarà la zona d'aparcament, on hi ha l'inici de les Gorges de Carançà, on farem l'excursió d'unes 3 horetes, xino-xano, per pasarel·les metàl·liques a sobre del riu, etc. Dinarem a l'últim pont, amb dinar portat de casa, i farem la tornada per un altre camí (dues horetes i mitja més). Un cop acabada l'excursió, agafarem els cotxes, i ens dirigirem a buscar el lloc de dormir (en principi, i més còmode, seria un càmping). En el que queda de tarda, es faria una cerveseta al poble, al vespre sopar (o càmping o al poble), i a la nit descansar i dormir.

Diumenge 10 de juny de 2007. El diumenge al matí ens llevaríem, i faríem el primer esmorzar, de llet i cafè i galetes. Agafaríem els cotxes i pista amunt, direcció al refugi de Marialles (mitja hora per pista). Un cop arribat al refugi, començaríem l'ascensió al Canigó. A mig camí, faríem el segon esmorzar (refugi Aragó 2h), i al pic, o baixant, un àpat més complet, ja que se'ns passarà l'hora de dinar. La tornada, serà per la pista fins al càmping, dutxar-se, canviar-se, menjar i desmuntar les tendes, i tornada cap a Igualada, per la mateixa carretera.

ASCENSIÓ: Cal tenir, present, que l'ascensió al Canigó, no es farà per la ruta fàcil i normal, aquesta es farà per la vessant del refugi de Marialles, més bonica i més de muntanya (ja que s'ascendirà al cim per la coneguda xemeneia del Canigó (grimpada).Recorregut: Pista Casteil-Marialles (pista forestal de Marialles - excel·lent pista de muntanya, apte per a cotxes i de gran interès - 13km - màxim 30 minuts), arribada al refugi de Marialles, refugi d'Aragó (2h), Plans de Cadí, Portella de Vallmanya (4h), xemeneia, Canigó (4:30h - 2.784m), la tornada s'efectuarà, pel mateix camí de pujada (descens 3 hores)(comentaris i horaris extrets de l'ALPINA del CANIGÓ)(La pujada es farà per la vessant de Marialles, degut a que és una vessant més bonica, amb menys gent, i més de muntanya, a part de que la pista per la via normal, té molts punts que estigui tancada, i d'aquesta manera ens estalviarem també pujar amb taxis 4x4).

SELK (secció excursionista del Lakul)

dimarts, 5 de juny del 2007

Ja tenim guanyadors del 1er concurs de fotografia

Bones a tothom!

Desprès de recollir els diferents vots del jurat i la corresponent suma, podem dir que ja tenim guanyadors.

En la categoria d'Activitats:


3er lloc: fotografia nº4 (Jordi Carulla) amb 14 vots
2on lloc: fotografia nº 11 (Cristina Estrada) amb 15 vots
1er lloc: fotografia nº 3 (Ricard Sayavera) i 12 (Sònia Dueñas) empatats amb 16 vots cadauna.


En la categoria de Grup:


3er lloc: fotografia nº10 (Esther Copons) amb 12 vots i 12 (Xavi Bacardit) empatats amb 12 vots cadauna.
2on lloc: fotografia nº 7 (Jordi Carulla) amb 14 vots
1er lloc: fotografia nº 11 (Cristina Estrada) amb 18 vots



En la categoria de Paisatge:


3er lloc: fotografia nº6 (Seve) amb 11 vots
2on lloc: fotografia nº 5 (Xavi i Sílvia) amb 14 vots
1er lloc: fotografia nº 2 (Xavier Cañamares) i 11 (Jordi Carulla) empatats amb 16 vots cadauna.



En la categoria Freak la foto participant només va obtenir 3 vots.

El dia de l'entrega de premis encara està per decidir, us mantindrem informats.

Gràcies per la vostre participació, tant als que han presentat fotografies com els que heu votat, en mica en mica anem fent gran aquest bloc.

dilluns, 4 de juny del 2007

Arriba l'estiu!

Arriba l'estiu! Això vol dir els dies més llargs, les nits més curtes, revetlles, festes majors, gresca, sopars fins el tard, cossos morenos, nits inoblidables, i com no, un festival força criticat a la ciutat, l'Anòlia.
Enguany, el cartell està representat per vàris grups coneguts, com Antonia Font, La Carrau, Silvia Comes, Xerremequs Tiquis Miquis i els mateixos Pets. Aquí us fem un anticip del que donarà de sí Anòlia 2007 (fonts Enderrock).


03/07/2007 Hora: 22:30
AUTOPUT + XERRAMEQU TIQUIS MIQUIS
Igualada (Estació Vella)
04/07/2007 Hora: 23:00
LA CARRAU
Igualada (Parc de l'estació Vella)
06/07/2007 Hora: 23:00
ICEBEND + ANTÒNIA FONT
Igualada (Estació Vella)
11/07/2007 Hora: 22:30
SÍLVIA COMES

Igualada (Plaça Pius XII)
12/07/2007 Hora: 22:30
NOVO

Igualada (Plaça Pius XII)
14/07/2007 Hora: 23:00
ELS FESTUKS + ELS PETS


Igualada (a l'antiga N-II)